Български именник

Почивни дни - 2015 година

Първият работен ден за 2015 година е на 5 януари. Преди това почиваме 4 дни, като 2 януари се отработва на 24 януари (събота).

Около Денят на Освобождението на България почиваме отново 4 дни - от 28 февруари (събота) до 3 март (вторник) включително. След това се отработва 2 март на 21 март (събота).

Следващите почивни дни са за Великден. Тогава се почива три дни от 10 до 13 април (петък-понеделник) без да се отработва нищо след това.

През месец май има няколко почивни дни. Ден на труда - почива се от 1 до 3 май (петък-неделя). Гергьовден - 6 май (сряда). Ден на българската просвета и култура е в неделя на 24 май.

Денят на Съединението е на 6 септември и се пада в неделя. Денят на Независимостта на България е на 22 септември (вторник), но се почива и понеделник (21 септември), който се отработва предварително на 12 септември.

Денят на народните будители (1 ноевмри) отново се пада през почивен ден (неделя).

За Коледа се почива от 24 декември до 27 декември (четвъртък - неделя). А денят преди Нова година (31 декември) се почива, като се отработва предварително на 12 декември.