Български именник

Знаете ли че...

Десетте ВИП малчугани с най-нормални имена

На първо място е Кингстън, синът на певицата Гуен Стефани и Гевин Росдейл. Името на малчугана звучи благородно, в него няма нищо кичозно и може да се използва и като малко, и като фамилно име, казват експерти.

На второ място е класирана малката Матилда Роуз, щерката на покойния Хийт Леджър и актрисата Мишел Уилямс. Името на младата дама е сякаш излязло от британски класически роман, казват специалистите.

На трета позиция се озовава момиченцето с име на вълшебница Табита - дъщеричката на Сара Джесика Паркър и на колегата й, актьора Матю Бродерик. Името стана популярно заради нашумял през 60-те години американски комедиен сериал.

На четвърто място се озовава още една малка госпожичка, носеща звучното португалско име Вида. В превод от португалски то означава живот и напълно пасва на жизнения характер на дъщерята на актьора Матю Макконъхи и на половинката му, която има бразилски корени, моделът Камила Алвиш.

На пето място е синът на Мадона, носещ името Роко, което е много подходящо както за кариера в шоубизнеса, така и за спортна кариера. Щерката на Мадона Лурдес, кръстена на френския град на чудесата Лурд, не попада обаче в класацията.

На шесто място попада малката модна икона с екзотично име Сури Круз, дъщеря на Том Круз и Кейти Холмс. Името е от еврейски произход и означава принцеса. Смята се, че то е вариант на името Сара. Французите обаче не одобриха този избор, защото по произношение името на госпожица Круз съвпада с френската дума за мишка.

На седмо място е малката Франсис, щерката на Аманда Пийт. Същото име носи и дъщерята на Кърт Кобейн и на бунтарката Къртни Лав.

Осмото място делят синовете на Кристина Агилера и на Дженифър Лопес, кръстени и двамата Макс. Близначката на лопесовия Макс - Еми, не попада в класацията.

Предпоследното място е за малката Вайълет, дъщерята с поетичното име на Бен Афлек и на Дженифър Гарнър.

Последното десето място е за две от дъщерите на Анджелина Джоли и Брад Пит - осиновената Захара, чието екзотично име напомня за пустинята Сахара, и биологичната Вивиан Маршлин, носеща елегантно френско име. Другите четири деца на Бранджелина - осиновените Мадокс и Пакс и биологичните Шайло и Нокс Леон са извън класацията.

На прага да бъдат класирани в десятката са били дъщерята на звездата от "Анатомията на Грей" Елън Помпео, носеща космическото име Стела Луна в превод от италиански Звезда Луна, както и синът на Кейт Бланшет, носещ професорското име Игнейшъш, на когото майка му засега вика на галено Иги. БТА