Български именник

Стоян - значение, произход и имен ден

"да стои, да живее" (защитно име против детската смъртност)


Известни българи с име Стоян

Снимка на Стоян Заимов - революционер и писателСтоян Заимовреволюционер и писател
Снимка на Стоян Радев - театрален и филмов режисьорСтоян Радевтеатрален и филмов режисьор
Снимка на Стоян Михайловски - писател и политикСтоян Михайловскиписател и политик
Снимка на Стоян Гъдев - актьорСтоян Гъдевактьор
Снимка на Стоян Стоев - актьорСтоян Стоевактьор
Снимка на Стоян Радев - актьор и театрален режисьорСтоян Радевактьор и театрален режисьор
Снимка на Стоян Алексиев - актьорСтоян Алексиевактьор
Снимка на Стоян Вълков - актьорСтоян Вълковактьор
Снимка на Стоян Дойчев - актьорСтоян Дойчевактьор
Снимка на Стоян Ненов - ФотографСтоян НеновФотограф

Стоян празнува имен ден на

27 Декември - Стефановден